Loek en Simon - korte broek

Loek en Simon lopen heel jaar in korte broek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een korte broek aan, ook in de winter. Af en toe zijn er bikkels die dat doen. Zo ook Loek en Simon (allebei 11) uit Broekhuizen. Een jaar lang!

‘Het leek ons een leuke uitdaging’, vertelt Loek (links op de foto hierboven). Samen met Simon bedacht hij de actie ruim een jaar geleden. Niet alleen voor henzelf, ook voor een goed doel: Stichting Alzheimer Nederland. ‘Mijn oma heeft alzheimer, een erge ziekte waarbij je steeds alles vergeet’, legt Simon uit. ‘Het geld dat wij met deze actie hebben opgehaald, kan worden gebruikt voor onderzoek.’

Brrr... Koud!

Een challenge bedenken is één, maar hoe houd je het vol? ‘Ik heb nooit getwijfeld om op te geven. Al was het minder leuk als het buiten vroor’, geeft Loek toe. Simon: ‘Maar als je een paar keer koude benen hebt gehad, went dat wel.’ Op straat kregen de twee vrienden nogal wat reacties. ‘We kregen er veel vragen over’, zegt Simon. Loek: ‘Maar als we de reden zeiden, vond iedereen het geweldig.’

Klaar of niet?

Afgelopen weekend liep de actie af. ‘We hebben meer dan 1300 euro opgehaald’, vertelt Loek blij. Dat deden ze bijvoorbeeld met speciale spaarpotten die ze bij de kapper en voetbalclub hadden gezet. Hebben ze nu weer een lange broek aan? ‘Nee hoor, ik ben eraan gewend om een korte broek uit de kast te pakken’, vertelt Simon. Voor Loek geldt hetzelfde. ‘Ik denk dat ik pas na de zomer weer een lange broek aantrek.'

Anderen lazen ook: Kees (10) in korte broek voor wilde dieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heerlijk dat mijn zoon niet de enige is, al draagt hij uit eigen overtuiging een korte broek. Inmiddels sinds eind zomer 2019 geen lange broek meer aangehad. Inmiddels is hij 8.
Nu de winter is ingetreden beginnen mensen weer opmerkingen te maken, voor hem geen reden zijn gedacht erover te veranderen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.