Aanslag Londen op 22 maart 2017

Londen opgeschrikt door aanslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

De paniek was woensdag enorm in Londen. In de Britse hoofdstad vielen bij een terroristische aanslag meerdere doden en gewonden. 

In het Britse parlement was woensdagmiddag een vergadering bezig, toen buiten iets vreselijks gebeurde. Een auto reed over de Westminster Bridge, een drukke brug in het centrum van Londen. Meerdere mensen werden door de auto aangereden. Eén vrouw viel van de brug in het water maar overleefde het. Twee andere slachtoffers niet.

Aanslag Londen op 22 maart 2017

Politieman

De chauffeur kwam verderop met zijn auto tot stilstand tegen een hek bij het parlementsgebouw. Hij stapte vervolgens uit en stak een politieman neer. De verdachte werd daarop door de politie neergeschoten. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen.

Het gebied rondom het Britse parlement, vlakbij de beroemde Big Ben, werd na de aanslag meteen afgezet. Wie in het parlementsgebouw was, moest binnen blijven. Naast politici en journalisten waren dat ook enkele schoolklassen, die daar op excursie waren. Pas een paar uur later mochten zij naar buiten.

Brussel

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie meerdere mensen opgepakt. Zij hebben misschien iets met de aanslag te maken. De politie denkt dat de dader zich liet inspireren door eerdere aanslagen. Woensdag was het precies één jaar geleden dat in Brussel aanslagen plaatsvonden.

Aanslag Londen op 22 maart 2017

Wat als je schrikt van dit nieuws?

Nieuws over rampen en aanslagen kunnen je bang maken, of verdrietig. Lees daarom ook even ons artikel Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?. En vergeet niet: het nieuws gaat altijd om dingen die heel zeldzaam zijn en bijna nooit gebeuren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps