Kas en zijn lampion

Lopen met een lampion voor Sint-Maarten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Kas (10) uit Haarlem gaat vrijdagavond met een lampion langs de deuren. Niet om snoep op te halen, maar om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de heftige orkaan Irma op Sint-Maarten. 

‘Sint-Maarten, Sint-Maarten, orkaan blies door de straten. De mensen zijn daar alles kwijt, geef gul aan giro 5125’, zingt Kas vrijdagavond. Hij hoorde op televisie dat de orkaan veel heeft verwoest op het eiland in de Caribische Zee en bedacht een plan om geld in te zamelen.

De actie

‘Veel huizen zijn kapot, er staat water in de straten en de stroom is uitgevallen. Ik wil heel graag helpen’, zegt Kas. De noodhulporganisatie Rode Kruis organiseert vrijdag een landelijke actiedag om geld op te halen met allerlei acties. De lampionnenactie van Kas is daar een van. ‘Ze hebben een toolkit gemaakt om een lampion te maken van een melkpak’, vertelt Kas. Die kun je hier vinden. 'Ik hoop dat veel kinderen ook gaan lopen en geld op gaan halen', zegt Kas.

Hieronder zie je waar het eiland Sint-Maarten ligt.

Hoe Kas op het idee kwam voor deze actie lees je in de krant (verschijningsdatum 14 september 2017)

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Harvey, Irma en Jose: Waarom heten orkanen zo? of Foto's: Zo ziet Sint-Maarten er na orkaan Irma uit.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wat een fantastisch idee! Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat een geweldig idee van Kas!

ik vind het echt fantastisch dat ik bij hem op school zit Blij Juichen Duimomhoog Juichen Blij Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.