Foto: Gemeente Sint-Truiden

Lorenzo's opa overleed aan corona: ‘Hij was de beste’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Lorenzo (10) uit België verloor zijn opa aan corona. Afscheid nemen kon niet. Zondag mocht hij zijn boodschap voor opa Luc uitspreken voor zo’n honderd mensen. 

‘Ik ben boos. Boos op corona.’ Dapper, en een beetje zenuwachtig, sprak Lorenzo een veld vol mensen toe. In zijn woonplaats Sint-Truiden werd een plek geopend waar mensen hun dierbaren kunnen herdenken, die zijn overleden aan corona. 

Woede 

‘Opa en ik gingen samen naar de speeltuin, de bakker, van alles’, vertelt Lorenzo. ‘Hij was gewoon de beste voor mij.’ Begin maart hadden ze nog een familie-etentje. Maar opa en oma voelden zich niet goed en gingen vroeg naar huis. Twee weken later stierf opa Luc in het ziekenhuis. Door de corona-regels kon Lorenzo hem niet meer zien. ‘Nu heb ik toch een beetje afscheid kunnen nemen’, zegt Lorenzo. ‘Ik ben op dat podium gaan staan en heb gezegd hoe ik me voel. Ik ben blij dat ik mijn woede niet hoef te verbergen. Als ik dat doe, ontplof ik. Dan word ik boos op mama, of op iemand anders, en dat wil ik niet.’ 

Op de foto zie je Lorenzo, vlak na zijn speech, die een knuffel krijgt van z'n moeder. Onder de foto gaat het interview door.

Foto: Gemeente Sint-Truiden

Dekentje 

Met zijn oma gaat het gelukkig goed. Troost haalt Lorenzo uit het dekentje dat zij voor hem maakte. ‘Opa droeg elke dag een overhemd. Die heeft ze in stukjes geknipt en aan elkaar genaaid, met foto’s van mij erin. Zo kan ik elke dag met opa knuffelen.’ 

Anderen lazen ook: 'Overleden aan corona: hij was een heel lieve opa'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook