Varaan

Loslopende varaan is niet te vangen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Al een week lang probeert de Dierenambulance in de Zuid-Hollandse plaats Berkel en Rodenrijs hem te vangen: een varaan. Steeds is hij de medewerkers te snel af. 

Een week geleden werd een hond in zijn staart gebeten door een mysterieuze hagedis. Een paar dagen later werd het reptiel weer gezien door bewoners van Berkel en Rodenrijs. Het bleek een varaan te zijn. De hond heeft gelukkig alleen een wond overgehouden aan het avontuur.

Oppassen

Waar de varaan vandaan komt weet niemand. Het park waar hij werd gezien is direct afgezet met hekken. Ook kregen alle buurtbewoners een briefje in de bus dat ze moesten oppassen en hun honden en kinderen moesten weghouden van de bosjes. Anders zouden ze ook gebeten kunnen worden.

Vangkooien

Woordvoerder Saskia Thijssen van de Dierenbescherming vertelde tegen RTL Nieuws dat de varaan regelmatig wordt gezien, maar dat hij te snel is. De Dierenambulance probeert het dier nu te pakken te krijgen met speciale vangkooien. Thijssen: ‘Dat is een hok of kooi waar we iets lekkers in kunnen leggen. Op het moment dat hij erin loopt, klapt het deurtje dicht.’ Het is namelijk niet de bedoeling dat er nog meer dieren gewond raken.

Anderen lazen ook: Filmpje: varaan komt langs in Thaise supermarkt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook