Beeld Dierenpark Amersfoort

Luiaardmoeder breekt record met negende jonkie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Luiaards staan bekend als dieren die de hele dag op hun kop aan een tak hangen en verder weinig doen. Maar luiaardmoeder Amanka uit Dierenpark Amersfoort is een stuk drukker. Zij heeft deze week haar negende jong gekregen. En dat is een record.

Amanka en haar partner Quasimodo zijn met hun negen jonkies het succesvolste koppel van Europa. ‘De kleine luiaard ontdekt vanaf de buik van de moeder rustig de nieuwe omgeving’, vertelt verzorgster Christel.

Ondersteboven

Luiaards worden ondersteboven geboren en klimmen daarna meteen op de buik van de moeder. Het is nog niet bekend of het een jongen of een meisje is, want dat is bij luiaards aan de buitenkant niet te zien. ‘Over een aantal maanden zal de luiaard zelf op onderzoek gaan en zelfstandig leren hangen. Dan pas kunnen wij een haartje nemen en het op laten sturen voor DNA-onderzoek om het geslacht te kunnen bepalen’, vertelt Christel.

Omdat Dierenpark Amersfoort door corona nog dicht is, is het kleintje voorlopig nog niet te bewonderen. Wel zette de dierentuin vast een filmpje online:
 

Anderen lazen ook: Robot-luiaard houdt natuur in de gaten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps