Luka
WK Voetbal 2018

Luka is voor Kroatië: 'Mijn hart ging tekeer'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Ook zonder Oranje valt er nog genoeg te juichen op het WK voetbal in Rusland. De komende weken volgen we fans van landen die wél meedoen. Deze week: Luka (9) uit Amsterdam is voor Kroatië.

De bank bij Luka thuis zat zondag vol Kroatische fans. De ouders van Luka komen er vandaan en vrienden kwamen langs om samen naar de wedstrijd tegen Denemarken te kijken. Het was een spannende wedstrijd. Binnen vier minuten hadden beide landen al gescoord. Na de verlenging stond het nog steeds 1-1 en moesten er strafschoppen genomen worden. ‘Mijn hart ging helemaal tekeer. Bij het laatste doelpunt schreeuwde ik de longen uit mijn lijf. Gelukkig won Kroatië met 3-2’, vertelt Luka. 

Schreeuwen en juichen

Het was een uitbundige boel op de bank. En dat is volgens Luka heel normaal. ‘Kroatische fans schreeuwen en juichen veel meer dan Nederlandse fans. Maar zij kopen wel weer meer versieringen voor het huis.’

Vertrouwen

Luka is vooral fan van Luka Modric en Ivan Rakitic. Zij scoorden allebei tijdens de strafschoppen. ‘Ze zijn allebei heel goed en Modric heeft dezelfde voornaam als ik, dus dat is extra leuk.’ Kroatië staat nu zaterdag in de kwartfinale tegen Rusland. Luka heeft er vertrouwen in. ‘Dat gaat wel lukken. Ze komen sowieso in de halve finale.’

Anderen lazen ook: Zen is voor Japan en Julian is voor Spanje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps