Lukas haalt geld op voor WNF

Lukas' loterij levert bijna 500 euro op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

'Ik heb zo'n zin om de winnende nummers te grabbelen!' In de Kidsweek van 15 december kon je al lezen over Lukas (10) uit Brummen, die in zijn uppie een echte loterij voor het goede doel op touw zette omdat hij wilde leren organiseren. Inmiddels zijn de prijzen verdeeld.

Bijna vijfhonderd loten van 1 euro heeft Lukas met behulp van zijn klasgenootjes van de St Pancratiusschool verkocht. De trekking van ‘De Grote Lukas Loterij’ was eind vorige week in de studio van Mattie & Wietze van Qmusic. Ook de hele klas van Lukas was erbij.

In de uitzending vertelde Lukas nog een keer waarom hij geld voor het Wereld Natuur Fonds (WNF) wilde ophalen: 'Mijn lievelingsdieren zijn sneeuwluipaarden en WNF komt op voor bedreigde dieren en hun gebieden!'

Hoofdprijs

De dj's Mattie & Wietze hadden zelf ook loten gekocht, maar ze vielen buiten de prijzen. De hoofdprijs, een driegangendiner in restaurant Kromhout in Brummen, ging naar de oma van een van de klasgenootjes van Lukas.

Als dank heeft de WNF-Rangerclub Lukas tot Ranger van de Maand benoemd en komt zijn verhaal in het clubblad.

Leren organiseren

Het loterijplan ontstond in de plusklas. ‘We moesten bedenken wat we nog wilden leren. Ik koos voor iets organiseren. Dat had ik nog nooit gedaan, dus het was niet mijn sterkste punt’, vertelde hij twee weken geleden aan Kidsweek. Daar denkt het WNF anders over. Wat de natuurorganisatie betreft verdient Lukas de 'hoofdprijs'!

(Foto Qmusic)

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow, bijna 500 euro?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.