Foto: Pixabay

Luuk maakt één-na-grootste puzzel ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een woonkamer vol met puzzelstukjes. Luuk ten Have uit Zuidlaren is er al tien maanden mee bezig en eindelijk heeft hij hem af: een puzzel van 7,5 meter lang. De één-na-grootste legpuzzel ter wereld!

De puzzel heet Rond de Wereld en bestaat uit zeven werelddelen. Elk deel heeft zesduizend stukjes. Dat zijn 42.000 in totaal! Zijn favoriete delen waren Australië en de Verenigde Staten. En het moeilijkste deel? Dat was de blauwe lucht. 'Elk deel heeft achthonderd stukjes blauw. Ga dat maar eens uitzoeken...', vertelde hij aan Dagblad van het NoordenDe tekst gaat verder na de foto.

Zwaar

Luuk was vanaf februari dit jaar met de enorme puzzel bezig. Voor kerst wilde hij klaar zijn en dat is dus gelukt. Maar het kostte wel veel tijd. Luuk was er dagenlang mee bezig. 'Soms maakte ik dagen van zeven uur 's ochtends tot elf uur 's avonds. Dat was wel zwaar.'

Veel bezoek

De woonkamer van Luuk blijft nog wel even vol liggen. Veel mensen willen de puzzel namelijk komen bekijken. Daarna is-ie voorlopig wel even klaar met de reusachtige puzzels. Hoewel hij al wel weer een nieuwe heeft liggen...

Anderen lazen ook: Nieuw: AIVD-kerstpuzzel voor scholieren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps