Eigen beeld

Maak je eigen lampion voor Sint Maarten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

 ‘11 november is de dag, da-hat mijn lichtje, da-hat mijn lichtje... ’Nog twee nachtjes slapen en mag je weer zingend langs de deur!  Nog net genoeg tijd dus om dit jaar met Sint Maarten een keer heel origineel voor de dag te komen. Vijf tips voor een originele zelfgemaakte lampion. Volle tas snoep gegarandeerd.

Paraplu

Deze vrolijke lampion is echt supermakkelijk om te maken. Prik gewoon papieren parasolletjes in alle kleuren in een papieren lampion, plak ze vast met een druppeltje lijm en klaar!

Muffinvormpjes

Ook al zo lekker makkelijk! Neem een grote glazen pot en plak die vol met gekleurde papieren muffinvormpjes. Wikkel een ijzerdraadje om de bovenkant om hem aan het stokje te kunnen hangen. Hoe vrolijk ziet dat er uit? 

Blikjes

Nodig: lege blikjes, verf, een ijzerdraadje, een hamer en een grote, dikke spijker. Schilder een blikje in een mooie kleur. Sla met de hamer en de spijker gaatjes in het blik zodat het kaarslicht daar straks doorheen kan schijnen. Dat kun je natuurlijk ook in een patroontje doen. Vraag even hulp van een volwassene als je dat lastig vindt. Vergeet niet om ook twee gaatjes te slaan waar je het ijzerdraadje voor het hengsel aan kunt hangen. 

Pak-huis

Van een leeg melkpak maak je, met een klein beetje hulp, zomaar een knus lampionhuisje. Teken raampjes en deurtjes met dikke zwarte stift en snij ze voorzichtig met een scherp mesje uit. Vraag daar vooral hulp bij. Maak er aan de bovenkant een touwtje aan en klaar is je lantaarn!

Schaaplamp

Voor dit lieve schaap heb je een lampion, watjes, lijm en zwart papier nodig. Plak een lampion vol met watjes. Knip een schapenkop uit het papier en teken of plak er ogen op. Maak muizentrappetjes als pootjes en plak ze vast. 

Anderen lazen ook: Feest van liedjes en lampions

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook