Verdwijningsposter

Maaltijdbezorgers fietsen met verdwijningsposters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In de maand mei fietsen maaltijdbezorgers van het bedrijf Deliveroo in vier steden rond met een speciale bezorgtas: op hun rugzak is een foto afgebeeld van iemand die wordt vermist. De politie hoopt hierdoor meer tips te krijgen van mensen die iemand herkennen.

De actie in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen is een samenwerking tussen de politie en maaltijdbezorger Deliveroo. De vijf mensen die op de tassen van honderd maaltijdbezorgers te zien zijn, worden al maanden of soms jaren vermist. Een van hen is bijvoorbeeld Sidney Lute (21 jaar) uit Assendelft. Hij wordt sinds 2016 vermist.

Familie

Het doel van de actie is niet alleen om informatie en tips te krijgen, maar ook om aan familie van de vermisten te laten zien dat de politie nog altijd naar hen zoekt. In Engeland had de politie succes met zo'n zelfde campagne. Daar werden drie mensen gevonden. De actie in België vroeg aandacht voor vermiste kinderen. Daardoor zagen zo'n anderhalf miljoen mensen de posters op de rugzakken van de bezorgkoeriers.

Mis je mei?

Omdat 25 mei de Internationale Dag van het Vermiste Kind is, krijgen vermissingszaken in Nederland in de hele maand mei extra aandacht van de politie. Alle berichten en actie over vermissingen in deze maand, zoals bijvoorbeeld de foto op de bezorgtas, valt onder de actie Mis je mei?.

Anderen lazen ook: Dit is de opvolger van politiehond Bumper.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps