Reuters-405003429-rashford

Maaltijden voor kinderen dankzij voetballer Rashford

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Geen kind mag met honger z'n bed in. Dat is al tijden de boodschap van Manchester United-spits Marcus Rashford. Hij wil gratis maaltijden voor schoolkinderen, ook in vakanties. Nu de politiek niet meer meewerkt, krijgen de kinderen steun uit een andere hoek.

Zo'n 1,3 miljoen kinderen in Groot-Brittannië krijgen normaal gesproken een gratis warme maaltijd op school. De ouders van zo'n 200.000 kinderen kunnen dat zelf niet betalen. Toen de scholen dicht gingen vanwege corona, kregen zij elke week een bon om eten te kopen. Met de zomervakantie in zicht, wilde de Britse regering eerder dit jaar al met de bonnen stoppen. Dat vond de spits van Manchester United een slecht idee. Daarom schreef hij een brief naar de bazen van zijn land, die hij op zijn social media plaatste. 

Kinderen doen ertoe

Rashford's actie had succes. De gratis maaltijden in de zomervakantie kwamen er. Maar nu heeft het Britse Lagerhuis (een soort Tweede Kamer) tegen een plan gestemd om de maaltijden ook tijdens de herfstvakantie (deze week) te blijven geven. Maar Rashford geeft niet op. 'Geen enkel kind zou met honger naar bed moeten gaan', reageerde hij bij de Britse omroep BBC. 'Deze kinderen doen ertoe.' 

Op de foto in deze tweet zie je twee kinderen met een maaltijdbox. Het artikel gaat door onder de tweet.

Supermarkten en restaurants

Nu gebeurt er iets moois. Veel Britse supermarkten en restaurants delen deze week gratis eten uit. 'Het maakt me trots om Brit te zijn', aldus Rashford. De 22-jarige voetballer weet trouwens waarover hij praat. Hij komt zelf uit een gezin dat het niet breed had. ‘Wij hadden ook hulp nodig’, schrijft hij. Was die niet gekomen, dan had hij niet de succesvolle voetballer kunnen worden die hij nu is.  

Anderen lazen ook: Britse voetballer komt op voor kwetsbare kinderen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog een indrukwekkend verhaal je leert er meer van !!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.