ANP KIPPA - MAAN

Maan met helikopter van optreden naar optreden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Zingen en vliegen. Dat is wat Maan op 5 mei, Bevrijdingsdag, gaat doen. Om overal op tijd te kunnen zijn, reist de zangeres niet met de auto maar met een helikopter.

Dat doet ze samen met rapper Kraantje Pappie en dj Sam Feldt. De drie artiesten zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid 2019.

Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag (5 mei) vieren we dat de Tweede Wereldoorlog in 1945 eindigde en dat Nederlanders sindsdien weer in vrijheid leven. Op veertien plekken in het land zijn Bevrijdingsfestivals, waar een heleboel beroemde artiesten optreden. Elk jaar worden er een paar benoemd tot ambassadeurs, dit jaar zijn dat dus Maan, Kraantje Pappie en Sam Feldt. Zij treden die dag op meerdere festivals op.

Kraantje Pappie, Maan, Sam Feldt

Maan vindt het een eer dat ze één van de ambassadeurs is. 'Het is belangrijk om stil te staan bij het feit dat we in vrijheid leven', reageert de zangeres op Instagram. 'Ik ben een van de laatste generaties die nog mensen uit de Tweede Wereldoorlog in levenden lijve hebben meegemaakt. Ik heb nog opa’s en oma’s die mij verhalen vertelden en die ik weer door kan geven aan een nieuwe generatie.'

Wie doet wat?

Elke provincie organiseert een festival. In Noord-Holland (Amsterdam en Haarlen) en Zuid-Holland (Rotterdam en Den Haag) zijn er zelfs twee. Sam Feldt zal draaien op het Bevrijdingsfestival in Wageningen, Haarlem, Den Bosch, Rotterdam en Den Haag. Maan reist af naar Zwolle, Assen, Vlissingen en Roermond. Kraantje Pappie treedt op in Utrecht, Almere, Amsterdam, Leeuwarden en Groningen.

Anderen lazen ook: Maan schrikt van boosheid om radiograp.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook