Maartje in de ruimte

Maartje over buitenaards leven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Lig jij ook weleens op een heldere zomernacht naar een sterrenhemel te turen? En vraag je je dan af of daar hoog boven in de lucht niet iemand naar jou kijkt? Dat wij de enige levende wezens in dat immense heelal zijn is onwaarschijnlijk. Maar waar dat buitenaardse leven zich dan verstopt? Dat weet geen mens.

Niets, noppes, nada

Onderzoekers speuren er al járen naar, maar hebben nog nooit een teken van leven gevonden. Geen afgeluisterd telefoongesprek van een alien naar huis. Geen zoevend geluid van een gloednieuw ruimtevaartuig afkomstig van een verre planeet dat komt testrijden in ons melkwegstelsel. Helemaal niets, noppes, nada. En dat terwijl er door onderzoekers van de Universiteit van Californië de afgelopen drie jaar dik 1300 sterren in de buurt van de aarde zijn onderzocht op zoek naar buitenaards leven. Ondanks dat de astronomen teleurgesteld zijn met dit resultaat geven ze de moed niet op en speuren ze door. Daarbij helpen de miljoenen die een paar aardse rijkaards blijven geven voor deze zoektocht.

Zonde van het geld

Heel fijn natuurlijk voor die onderzoekers, maar ik vind het echt zonde van het geld. Als die aliens gevonden willen worden, speuren ze vast ook naar ons. Dus laten we gewoon wachten tot ze ons vinden.

Stelling: Stop met speuren, die aliens vinden ons wel.

IsaIsa (10): oneens
‘We moeten doorgaan met zoeken want als zij ons ook niet kunnen vinden, vinden we elkaar nooit. Wezens van een andere planeet weten vast ook andere dingen dan wij dus we kunnen veel van hen leren. Bang dat ze gevaarlijk zijn, ben ik niet. Als wij aardig doen kunnen we best vrienden worden met die aliens.’

CaraCara (9): oneens
‘Zolang we nog niet het hele heelal hebben onderzocht, moeten we blijven zoeken. Iets nieuws ontdekken, vind ik ook belangrijker dan geld. Als we buitenaards leven ontdekken, denk ik dat we daar heel veel van kunnen leren.'

Anderen lazen ook: Ufo's 'gespot' boven de VS: hoe zit dat in Nederland?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens, want aliens bestaan niet, de Here God heeft immers alleen ons gemaakt. Dus is het zonde van tijd én geld.

Zodra ze ons eerder vinden zullen zij op technologie voorliggen
En als je kijkt wat er gebeurde toen bijv. Columbus op amerika lande bracht dat niet veel goed

Ik vind dat we moeten doorgaan met zoeken, want ik denk niet dat de aliens ons kunnen vinden.

oneens de aleins zijn moeilijk te vinden Duimomlaag

Oneens want als we stoppen ontdekken we niet van welke planeet het buitenaards leven komt

Oneens. Als we water vinden op mars is er een kans dat daar ook aliens zijn!

eens,want het is heel onwaarschijnlijk dat ze bestaan/nog niet zijn gevonden na zoveel onderzoek.Ook is het nog zonde van het geld Vraagtzichaf Juichen Juichen Rentweg

Oneens natuurlijk zijn er aliens en we moeten blijven zoeken !!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.