Stellingfoto

Maartje over 'foute' grappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Veel gedoe in de Verenigde Staten en Australië over de animatiefilm Peter Rabbit die eind maart pas in Nederland in première gaat. In de strijd tegen de gemene boer Tom bekogelen Pieter Konijn en zijn vrienden hem met bramen. Eentje komt in zijn mond terecht. De boer is alleen heel erg allergisch voor bramen en moet zichzelf snel een spuit geven om de reactie te behandelen. Die scène schoot ouders van kinderen met een voedselallergie in het verkeerde keelgat. Zo’n allergische reactie is levensgevaarlijk. Mensen kunnen er zelfs dood aangaan. Daar moet je geen grapjes over maken, vinden zij.

Sorry!

Op Twitter riepen ze op om niet naar de film te gaan. Sony Picture schrok daarvan en zei meteen sorry. De filmproducent had er niet goed over nagedacht en beloofde dat voor toekomstige films wel te doen. Dat ging sommige ouders nog niet ver genoeg. Ze willen dat de scène uit de film wordt geknipt. Ik vind die ouders veel te overgevoelig. Natuurlijk is het heel naar als je een voedselallergie hebt. Maar laat deze film niet juist zien hoe gevaarlijk het is? Daarnaast, het gaat om een animatiefilm met pratende konijnen. Hoe serieus moet je dit dan nemen?

Stelling: In animatiefilms mag je best grapjes maken over serieuze dingen

stelling maartje

Anna (11): eens

‘Eigenlijk vind ik het maar een beetje gezeur van die ouders. Je moet toch gewoon grapjes kunnen maken over dit soort dingen? Als hun kinderen het nu erg hadden gevonden… Zelf ben ik overgevoelig voor melk, maar daar mag je best grapjes over maken. Ook in een realistische film trouwens. Ik vind dat het altijd wel kan.’

Job

Job (10): eens

‘Natuurlijk mag je daar grapjes over maken. Ook in een film zonder animatiefiguren. Al kan ik me wel voorstellen dat het er dan eng uitziet. Bang dat kinderen dit in het echt ook gaan doen ben ik niet. Ik denk dat het eerder andersom werkt: dat je er juist geen grapjes over gaat maken omdat je hebt gezien hoe erg zo’n allergische reactie kan zijn.’

 

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wetenschappers ontwikkelen grappendetector.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

TUURLIJK MAG DAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.