Stelling Maartje

Maartje over nepsneeuwoplossingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

In de voorjaarsvakantie waren er bij mij op school vroeger twee opties: of je vierde carnaval of je ging op wintersport. Ik deed het zo’n beetje om en om. Het ene jaar hoste ik verkleed door ons dorp en het volgende stond ik in een mal skipak op de piste en deed ik mijn best om een beetje soepel naar beneden te komen. Soms ging dat voor geen meter. En dat lag heus niet aan mij. Er was dan gewoon zo weinig sneeuw dat je hele stukken over het gras moest klunen.

Sneeuwkanon

En dat gebeurt de laatste tijd steeds vaker. Omdat het op aarde warmer wordt, zijn pistes vol verse poedersneeuw niet meer vanzelfsprekend. Steeds vaker worden sneeuwkanonnen ingezet en niet alleen maar in de lager gelegen gebieden. Om hellingen vol nepsneeuw te spuiten is heel veel water en energie nodig. Ook rijden er vrachtwagens af en aan met sneeuw uit hoger gelegen gebieden. Ook niet zo best voor het milieu. Zo warmt de aarde alleen maar verder op. Dus stop met die nepsneeuwoplossingen! Ligt er geen sneeuw ga dan lekker wandelen, mountainbiken of klimmen. Of zet een polonaise in. Zo slalom je ook gezellig naar beneden.

Stelling: Stop met al die nepsneeuwoplossingen

Yfke (9): eens

‘Het lijkt me heel leuk om te skiën, maar het milieu is belangrijker. Als het daarmee misgaat, kan er straks meer niet dan alleen skiën. En je kunt in de bergen genoeg andere leuke dingen doen zonder sneeuw. Ik zou lekker gaan wandelen!’

Olivier (11): eens

‘Ze zouden oplossingen moeten verzinnen die niet slecht zijn voor het milieu. Want nu los je het ene probleem op, maar maak je het andere alleen maar erger. Ik zag laatst op tv iets over downhill fietsen. Dan ga je met een mountainbike keihard de berg af. Ook leuk om te doen!’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten![embed:render:full:node:59670

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind dat we moeten kiezen voor de aarde en dan maar niet op de piste Tja....jammer maar dat is t verstandigste

Ik ben het er mee eens, je hoeft elk jaar echt niet perse op wintersport. Iets anders is ook leuk. Duimomhoog

Ik vind dat ze moeten stoppen met nep sneeuw en dat de skiërs gewoon naar een andere plek moeten gaan. * Duimomhoog

Nepsneeuw lijkt me niet goed voor de natuur het mag alleen van mij in z’on speciaal gebouw Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.