Stelling Maartje

Maartje over oneerlijke dj's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Hartje maken met je handen, vinger draaien naast je hoofd en nog even snel praatbewegingen maken met je handen. Yes, perfect! Die Musical.ly-video van Friends van dj Marshmello & Anne-Marie is klaar. Hop, je tent uit, op naar de campingdisco. Je hoort One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa al uit de boxen schallen. Hopelijk wordt dadelijk ook Flames van David Guetta en Sia gedraaid. Wat een goede zomerhits zijn er dit jaar! Daar hebben die dj’s toch maar goed hun best op gedaan…

Tracks en beats

Nou, niet dus. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat veel bekende dj’s tracks en beats kopen van zogenaamde ghostproducers en dan doen of ze het zelf hebben gemaakt. Door hun drukke tourschema hebben zij zelf namelijk vaak geen tijd meer om tracks te maken. Ook zijn er dj’s die gewoon niet zo goed zijn in muziek maken, maar wel in een menigte opzwepen. Dat laatste vinden sommige ghostproducers dan weer lastig. Of ze hopen zelf door te breken als ze eenmaal in het netwerk van een bekende dj zitten. Zo helpen ze elkaar. Fans voor de gek Toch vind ik het oneerlijk. Iemand die een hit maakt, verdient toch meer dan geld alleen? En ook worden fans zo voor de gek gehouden. Want juich jij nog net zo hard voor je favo-dj als jij weet dat hij alleen maar met z’n handen zwaait en niet aan de knoppen draait?

Stelling: Dj’s moeten eerlijk zijn over wie hun muziek maakt

DaniëlDaniël (10): Eens
‘Eigenlijk luister ik niet naar dj’s dus het valt mij niet op als ze een liedje van iemand anders draaien. Maar toch zou ik het niet leuk vinden als ik zou ontdekken dat een nummer niet van de artiest zelf is. Dan ben je beroemd geworden met muziek van iemand anders!’

SterreSterre (11): Eens
‘Ik vind dat dj’s altijd zelf iets aan het liedje gedaan moeten hebben. Dat mag best samen met een andere dj als je dat maar eerlijk zegt. Anders houd je mensen voor de gek. Als ze geen tijd hebben om zelf iets te maken, moeten ze maar wat minder uitbrengen. Het gaat toch niet alleen om geld verdienen?’

 

[embed:render:full:node:57141]

Anderen lazen ook: Jaimy (11) in finale Nederlands DJ Kampioenschappen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Loes is in haar tuin zout aan het strooien. Els komt langs en kijkt vol verbazing toe. Waarom ben je zout in je tuin aan het strooien? Vraagt ze. Loes antwoordt: tegen de geiten! Maar er zijn hier helemaal geen geiten! Roept Els. Dan werkt mijn zout gelukkig, antwoordt Loes.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.