Stelling Maartje

Maartje over verkeersborden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Als ik naar de redactie fiets, zie ik onderweg heel wat verkeersborden. Zo knijp ik hard in mijn remmen bij een blauw bord met daarop een zwart poppetje dat over een zebrapad loopt (als er in het echt ook iemand wil oversteken natuurlijk). Gooi ik mijn stuur om bij een rode driehoek waarop iemand in een berg zand schept (in Amsterdam kom je dit wegwerkzaamhedenbord echt te vaak tegen!). En verbaas ik me over de troep die rond het bord ligt waarop een figuurtje iets in de prullenbak gooit. Heeft nu echt niemand dat gezien? De verkeersborden zijn steeds anders, maar het poppetje erop is altijd hetzelfde: zwart, hoekig en zonder opsmuk.

Bordvrouwen

Dat is in Zwitserland wel anders. Daar is het verkeersbordpoppetje heel duidelijk een man (pak aan, hoed op). Hartstikke ouderwets, vindt de burgemeester van Genève. Vrouwen horen er net zo goed bij. Daarom liet ze de helft van de borden in haar stad vervangen voor exemplaren met een vrouw erop, inclusief een oud dametje, een zwangere vrouw en een lesbisch stel. Nu vind ik natuurlijk dat vrouwen erbij horen, ook als ze zwanger, oud of lesbisch zijn. Maar mannen die nooit een pak of hoed dragen ook. Dan is ons genderneutrale poppetje waaraan je niet kunt zien of het een man of vrouw is toch veel beter? Daar herkent iedereen zich in!

Stelling: Verkeersbordpoppetjes moeten allemaal hetzelfde zijn.

Isa stellingIsa (10): Eens

‘Allemaal aparte poppetjes maken, is heel veel werk. En dan lijkt het bij een zebrapad misschien net alsof er alleen oude vrouwtjes mogen oversteken. Zelf draag ik al sinds mijn derde geen rokken of jurken dus ik zou me niet herkennen in een poppetje dat die wel draagt.’

 

Siem stellingSiem (11): Eens

‘Het idee is op zich goed. En door die verschillende poppetjes vallen de borden ook meer op. Toch ben ik voor duidelijkheid en dus voor de borden zoals wij die in Nederland hebben. Als het poppetje altijd hetzelfde is, herken je het sneller.’

 

 

Ben jij het eens of oneens met deze stelling? Laat het hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat goed die grappen ik heb nog even een uitgebreid met mijn eigen leerkracht

ik ben oneens Vraagtzichaf Blij Rentweg Oeps Duimomlaag Duimomlaag Juichen Duimomhoog Rentweg

leuk,super,fantasties en perfect. tof!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.