Stelling Maartje
Stelling

Maartje over verplicht vrolijk zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ben jij een echte vrolijke frans? Veel Fransen zelf zijn dat niet. Het land bungelt meestal onderaan in lijstjes van landen waar mensen zich het gelukkigst voelen. Dat moet maar eens afgelopen zijn, vindt de burgemeester van Essarts-en-Bocage. Hij verplicht de inwoners van zijn stad om een week lang vrolijk te zijn en te lachen.

Drie keer lachen

Grapje? Nee hoor, hij is bloedserieus. Het stadje houdt begin oktober een cultureel festival dat helemaal gaat over blij zijn. En daar moeten alle inwoners dus aan meedoen. Er zijn zelfs officiële regels opgesteld in een wetboek van blijdschap. Daarin staat dat mensen elke dag drie keer moeten lachen, naar minstens tien mensen moeten glimlachen en tussen acht uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds vrolijk moeten zijn. Zuurpruimen en mopperaars komen de stad niet in, want hun negatieve gedoe zou anderen alleen maar aansteken. Ook droevige muziek en films of boeken die slecht aflopen, zijn die week verboden.

Fleurig humeur

Nu ben ik ook best een mopperaar, maar dit vind ik een goed idee. Vrolijkheid werkt namelijk ook aanstekelijk. Alleen van dit plan fleurde mijn humeur al op. Ook al woon ik niet in Essarts-en-Bocage: ik doe mee!

Stelling: Vrolijkheid mag je best verplichten

LucyLucy (9) oneens

‘Het is leuk bedacht, maar ik denk niet dat het gaat werken. Mensen zullen er best een klein beetje vrolijker van worden, maar mopperaars stoppen niet zomaar met mopperen. Zelf ben ik eigenlijk altijd vrolijk, behalve als ik op m’n kop krijg voor iets wat mijn zus heeft gedaan.’

RaphaelRaphael (10) oneens

‘Goed idee, maar wie controleert of iedereen zich eraan houdt? En een glimlach zegt niet altijd iets over of je ook echt vrolijk bent. In mijn familie heeft iedereen een beetje een sip gezicht terwijl we echt wel vrolijk zijn.’

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Je kunt vrolijkheid niet echt verplichten omdat het iets is dat spontaan komt en dat je niet kunt faken...

Oneens ik ben zelf altijd vrolijk maar je kunt mensen niet verplichten om vrolijk te zijn en ik denk ook niet dat het gaat werken...

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.