Stelling Maartje

Maartje over zuinig zijn met water

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Na weken van zonovergoten weer, was er deze week eindelijk weer een beetje regen voorspeld. Waar ik normaal echt niet vrolijk word van een buitje, fleurde ik er dit keer helemaal van op. Want de natuur snakt naar water. Het is in ons land droger dan ooit. En dat terwijl de warmste maanden nog moeten komen! Intussen blijven wij met z’n allen veel water verbruiken. En daarom riepen waterbedrijven vorig weekend nog maar eens op om echt zuinig te doen met ons drinkwater. Anders komt er misschien wel een watertekort. 

Liters water

Ondanks die oproep om alleen noodzakelijk water te verbruiken, schoot het waterverbruik afgelopen weekend toch weer omhoog. Op sommige plekken werd de helft meer gebruikt dan normaal! Niet alleen wordt de tuin volop gesproeid, er verdwijnen ook liters in van die giga-opzetbaden (zeker zo’n twee- tot drieduizend!). Die zijn massaal aangeschaft nu veel mensen deze zomer thuis vakantievieren. Nu snap ik best dat er ook echt vakantie te vieren moet zijn als je thuis blijft, maar er zijn toch ook andere manieren om verkoeling te zoeken? Er is vast wel een natuurplas bij jou in de buurt. Om ervoor te zorgen dat die niet ook opdrogen, vind ik dat er een verbod moet komen op opzetbaden tot de droogte écht voorbij is. Want die paar spatjes van de afgelopen dagen lossen de droogte helaas niet op.

Stelling: Opzetbaden moeten verboden worden 

Joas (11): Eens 

‘Het is natuurlijk harstikke leuk om zo’n zwembad in de tuin te hebben, maar twee- of drieduizend liter water is wel heel veel! Dat kun je beter gebruiken om de tuin mee te sproeien. De natuur heeft het harder nodig dan wij.’ 

Isa (11): Eens 

Bij vriendinnen zwem ik soms wel eens in zo’n groot zwembad. Ik wist niet dat er zoveel water in ging! Ik vind een verbod goed. Maar dan alleen op die grote opzetbaden. Kleine opblaasbadjes of een watergevecht moeten nog wel kunnen.’
 

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Je kunt beter opblaasbarebadjes doen! Duimomhoog

Natuurlijk is het wel leuk als het warm weer is een opzetbaadje op te zetten.Maar ik wist niet dat er zoveel water in gaat.Maar je kan denk ik nog wel water balon gevechten houden.En je kan nog altijd buiten spelen!

Wauw ik wist echt niet dat er zoveel water word verspild alleen voor een opzetbaadje.Het is natuurlijk wel erg zonde.En als je het heel erg warm hebt kan je altijd nog uitrusten want dan krijg je het minder warm.En je kan nog buitenspelen!

Eens! maar ik vind wel dat kleine opblaasbare badjes nog wel kunnen. En je kunt ook gewoon in een meer zwemmen.

Oneens, want nu met Corona is zwemmen in het zwembad niet altijd veilig meer. En het strand is niet voor iedereen bereikbaar.

Ineens, een lekker verfrissend bad in de zomer is wel fijn maar mischien Kan iedereen een plastic hoesje over een zwembad doen dan blijft het water fris en hoef je minder vaak te vervangen

Oneens, Ik vind dat je best wel een klein badje kun je tuin kan hebben

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.