Stelling Maartje over zwerfafval

Maartje over zwerfafval

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Maartje
Maartje
Dammers

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Ik heb een nieuwe hobby: hardlopen. Ik ben er nog helemaal niet goed in. Hijg als een paard en heb een hoofd als een tomaat. Daarom ga ik altijd vroeg naar het park. Dan struikel ik nog niet zo over de mensen die het veel beter kunnen dan ik. Waar ik wel steeds over struikel is afval. Veel mensen hangen met dit lekkere weer in het park om te picknicken of barbecueën. Je zou denken dat ze nadien hun troep weer netjes meenemen, maar dat valt vies tegen. Overal liggen lege verpakkingen! En dat is echt niet alleen in het park waar ik mijn rondjes loop. Ook in andere parken, natuurgebieden en op de stranden is het na een zomerse dag een puinhoop.

Statiegeld

Een ondernemende Amsterdammer bedacht een oplossing voor dit afvalprobleem. Statiegeld op álle verpakkingen. Want als het geld oplevert, zijn mensen vast wél bereid om hun troep in te leveren. Het heeft wel wat voeten in de aarde want alle statiegeldmachines moeten worden aangepast. En de mensen die wel netjes hun rommel opruimen, moeten ineens moeite doen om het betaalde statiegeld terug te krijgen. Toch vind ik het een goed idee. Want die troep in het park is natuurlijk niet alleen onhandig voor een zwetende hardloopamateur als ik, maar ook voor alle dieren die het per ongeluk opeten.

Stelling: Er moet statiegeld komen op alle verpakkingen

Elian (9): Eens
‘Wat een goed idee. Er komt zo niet alleen minder troep op straat, het is ook beter voor het milieu. Want als alle fabrikanten hun verpakkingen weer terugkrijgen, kunnen ze die schoonmaken en opnieuw gebruiken. ’

Liv (10): Eens
‘Ik vind het een handige oplossing. Mensen gaan zeker meer opruimen als ze er geld voor terugkrijgen. Als je dat altijd al deed, is zo’n regel wel een beetje overdreven. Maar de natuur wordt er schoner van.’

Wat vind jij van de stelling van deze week? We zijn erg benieuwd naar je mening dus laat het ons hieronder weten:

Anderen lazen ook: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens Het is belangrijk dat de natuur schoon blijft En dit zou ervoor kunnen zorgen dat iedereen zijn troep opruimt !

Ik ben het er mee eens, overal statiegeld op kan inderdaad plastic afval verminderen. Alleen, supermarkten en zo hebben statiegeldflessen omdat ze zelf geld verdienen met dat gebruikte plastic,misschien verdienen ze helemaal geen geld met dat andere plastic, en dat maakt het oneerlijk tegenover supermarkten die ons geld geven wat ze niet terug verdienen.
Dus...

Eens. Ik ben het er mee eens want ik vind het zielig voor die dieren die het opeten daarom vind ik dat er geld op komt Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.