Foto: AP

Mack (16) vliegt een wereldreis in zijn eentje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

De Vlaams-Britse Mack Rutherford (16) is begonnen aan zijn poging om het record te verbreken voor jongste mannelijke piloot met een solo-wereldreis. Daarmee hoopt hij naast zijn zus Zara (19) te staan in het Guinness World Records-boek. Zij haalde vorig jaar dit record als jongste vrouwelijke piloot.

Vorig jaar vloog Zara Rutherford (19) als jongste vrouwelijke piloot in haar eentje over de wereld. In januari keerde ze terug van haar reis, en belandde in het Guinness World Records-boek. Een maand later kondigde Mack aan dat hij ook een wereldreis wilde maken. En dat mocht, want Mack behaalde al op zijn vijftiende zijn vliegdiploma. 

Vliegen over verschillende landen

De reis van Mack begon gisteren in Bulgarije. Vanaf de grond zwaaiden zijn familie en vrienden hem uit. Mack zal niet dezelfde route vliegen als zijn zus. Gevaarlijke gebieden boven Oekraïne of Rusland vermijdt hij. Wel vliegt hij over Afrika, de Verenigde Staten, Pakistan, India en Japan. En net als zijn zus doet hij dat in een Shark-vliegtuigje. Dat is één van de snelste en lichtste vliegtuigen ter wereld. 

Jongste mannelijke vlieger

Nu staat het record voor jongste mannelijke vlieger met een solo-wereldreis op naam van de Brit Travis Ludlow. Hij behaalde dit record op zijn achttiende. Als het Mack lukt om in ruim drie maanden dertig verschillende landen te doorkruisen op vier continenten, stoot hij Travis van zijn troon. Dan staat hij naast zijn zus in het Guinness World Records-boek.

Anderen lazen ook: Zara wil als jongste vrouw (19) de wereld overvliegen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook