Foto: ANP

Magneetvissen: gevaarlijke hobby

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Magneetvissen wordt steeds populairder. Een trend waar de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) niet blij mee is. Je kunt er namelijk niet alleen mooie schatten mee ophengelen, maar ook gevaarlijke bommen en granaten. 

Ben je net lekker aan het hengelen naar een bijzondere schat, heb je een bom of een granaat aan de haak geslagen! Het is mogelijk en daarom wordt magneetvissen in steeds meer gemeentes verboden.

'Het is echt gevaarlijk'

Op plekken waar het wel mag, waarschuwt de EOD om het niet meer te doen. ‘Je kunt explosieven uit de Tweede Wereldoorlog ophijsen’, vertelt woordvoerder Raymond Franssen. ‘En die zijn echt niet minder schadelijk omdat ze nat of oud zijn. Heb je wel iets gevonden? Neem dat dan niet mee naar huis en ga er niet mee lopen. Laat het direct liggen en bel de politie, want het is echt gevaarlijk.’ 

Geschrokken  

Op YouTube zijn veel filmpjes van magneetvissers te vinden. Ook Michiel (12) uit Katwijk wilde het proberen. Afgelopen weekend deed hij met drie vrienden een spannende vondst: een ijzeren voorwerp dat helemaal verroest was. ‘Het leek op een bom en we waren erg geschrokken. Na lang kijken zag de politie dat het een stuk van een uitlaat was.’ Michiel is voorlopig niet van plan te stoppen. ‘De spanning die je voelt als je iets omhooghaalt, vind ik veel te leuk!’  

Anderen lazen ook: Noa (12) vist oud kluisje met gestolen juwelen uit gracht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook