Stelling Make-up
Stelling

'Make-up is niet voor kinderen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Een beetje lippenstift, wat oogschaduw en een flinke laag mascara. Jack (10) uit Groot-Brittannië weet er alles van. Dagelijks is hij met opmaken bezig. Op Instagram post hij de meest uiteenlopende looks, die hij allemaal bij zichzelf maakt. En daarmee is Jack hartstikke populair. Nog geen half jaar na het plaatsen van zijn eerste foto heeft hij al meer dan 180.000 volgers. Maar eh… is hij niet te jong voor make-up?

Niet nodig

Ik vind van wel. Make-up voor kinderen is gewoon niet nodig. En dat zeg ik heus niet omdat ik zelf op de middelbare school pas met (een klein beetje) make-up begon. Iedereen moet natuurlijk doen waar hij of zij zich goed bij voelt, maar puistjes of wallen onder de ogen… daar heb jij waarschijnlijk nog helemaal geen last van. En laten veel make-up spulletjes nou net bedoeld zijn om dat soort dingen te verstoppen. Niet nodig dus!

Social media

Op social media gaat het best vaak over make-up. Foto’s en filmpjes op Instagram, tutorials op YouTube. Niet zo gek dat kinderen vaak op steeds jongere leeftijd al bezig zijn met hun uiterlijk. Uren voor de spiegel of lekker buiten spelen? Dan zou ik het wel weten: dat make-uppen komt later wel!

Stelling: Make-up is niet voor kinderen

SterreSterre (10): Eens

‘Zelf doe ik nooit make-up op, want het is gewoon niet nodig. Ik vind make-up er ook vaak raar uitzien, omdat je soms het echte gezicht van mensen dan niet meer ziet. Niet alleen bij kinderen, ook bij volwassenen.’
 

JuliusJulius (11): Oneens

‘Ik vind dat iedereen het zelf mag weten. Zodra je zelf make-up op kunt doen, is het je eigen beslissing. Maar bij baby’s en heel kleine kinderen hoort het niet. Voor de musical op school word ik binnenkort ook opgemaakt. Maar ik doe die make-up dan niet bij mezelf op.’

Wat vind jij? Geef hier je mening!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

make up is voor iedereen want ik vind niet dat kinderen het niet morgen gebreuken want het is voor iedereen
en ik ian ook zeggen logo is allen voor kinderen.maar dat is niet zo want iedereen heeft tech top dat sport producten.

Ik vind dat iedereen zelf mag weten of hij/zij make-up op doet, want ik heb het ook eens een keertje uitgeprobeerd met mijn moeder, en ik voelde me best wel mooi!

Van mij mag iedereen make-up op doen, behalve baby's misschien dan!

Als je er zelf voor kiest en je er helemaal achter staat kan je gewoon make-up gebruiken.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.