Still Kop Op
Interview

Makers nieuwe serie Kop Op!: 'in animatie kan alles'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

In Kop op! vinden de vrienden Sef, Wesley en Marjolein een magische wasmachine waarmee ze per ongeluk van hoofd verwisselen. Dat levert hilarische misverstanden op! En niet alleen in de serie. Makers Job, Joris & Marieke raakten soms zelf ook in de war.

De grappige animatieserie gaat over hoe het is om iemand anders te zijn. Daar fantaseren de bekende animatiemakers ook vaak over. Marieke: ‘Ik zou van hoofd willen ruilen met mijn dochter om zo weer een keer kind te zijn.’ Joris wil wisselen met zijn kat. ‘Dan kan ik lekker chillen want nu is het best druk!’ Dat steeds wisselen van hoofd tussen de hoofdpersonen zorgde wel geregeld voor verwarring. ‘Dan hadden we per ongeluk een hele scène geanimeerd met Wesley, terwijl het Sef had moeten zijn!’

Flinke klus

Hoe maak je eigenlijk zo’n 3D-animatieserie? ‘We beginnen op papier’, vertelt Marieke. ‘Daarna maken we het na in de computer. Eigenlijk zoals je bij stop-motion doet met klei-poppetjes, kleien wij met de computer.’ Een flinke klus. Elke dag werd er maar voor een paar seconden aan beeld gemaakt. ‘Maar het leuke is dat met animatie alles kan’, zegt Joris. ‘Van hoofd wisselen zou in het echte leven heel bloederig en eng zijn. Nu is het heel grappig. Dus we hopen dat iedereen met de hele familie kijkt!

Kop op! is vanaf 27 februari elke zondag om 09.25 uur te zien bij de VPRO op NPO Zapp. In de Kunsthal in Rotterdam is t/m 8 mei een tentoonstelling te zien van Job, Joris & Marieke. Kijk voor meer info op www.kunsthal.nl

Anderen lazen ook: Victor Mids: ik wil de koning mindfucken

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook