Twitter San Francisco Police

Maki verdwenen na inbraak in dierentuin

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een mysterieuze verdwijning in de Amerikaanse stad San Francisco. Daar is woensdagnacht een ringstaartmaki verdwenen na een inbraak in een dierentuin. De politie is naarstig op zoek naar de aap.

Toen verzorgers van de dierentuin donderdagochtend de maki eten wilden geven stond ze een nare verrassing te wachten. In het hok was ingebroken en van de maki was geen spoor te bekennen. Slecht nieuws, want ringstaartmaki’s zijn een bedreigde diersoort. Het is daarom belangrijk dat het beestje snel terug wordt gebracht naar de dierentuin, zegt de politie. Het dier heeft namelijk speciale zorg nodig om te overleven.

Oproep

De politie vraagt daarom burgers om mee te zoeken naar de maki. ‘We hebben jullie hulp nodig’, schrijven ze op Twitter. ‘Wie het dier ziet moet het alarmnummer bellen en zoveel mogelijk informatie over zijn locatie doorgeven.’ Ondertussen blijft de politie zoeken naar de daders. Dit doen ze door bewijsmateriaal van de inbraak te verzamelen.

Anderen lazen ook: Jacey (10) haalt geld op na drama in dierentuin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps