Foto: Shutterstock

Man (91) vindt na halve eeuw portemonnee terug

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Paul Grisham verloor zijn portemonnee in 1968. Hij werkte toen op Antarctica als weerman bij de Amerikaanse marine. Nu, 53 jaar later, vond hij hem terug in zijn brievenbus. 

Iemand had de oude beurs gevonden tijdens het slopen van het gebouw waar Grisham in die tijd woonde. Wat er zoal in zat? Zijn oude rijbewijs en een kaart met een noodplan voor als de marine zou aangevallen worden. En een stempelkaart om bier mee te halen (mét nog 21 stempels). 

Niet te bevatten, zo koud

Grisham was zelf helemaal vergeten dat hij de portemonnee ooit verloren had. Maar toch vindt de gepensioneerde marinier het erg leuk om zijn oude spullen weer te hebben. 'Het roept veel herinneringen op', vertelt hij aan de Amerikaanse zender CNN. Bijvoorbeeld over hoe koud het was. 'Het kon daar wel min 65 graden worden. Dat is bijna niet te bevatten zo koud. We hebben daar vaak nagedacht over hoe we aan het thuisfront moesten uitleggen hoe het voelde, maar we vonden nooit echt een goede manier.'

Niet grijs, maar bruin

En wat hem ook nog opviel? 'Dat mijn haar toen nog donkerbruin was', aldus de 91-jarige grijsaard.

Anderen lazen ook: Filmpje: Evans (10) vindt zelfgevonden bom

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook