Foto: AFP

Man betaalt enorm bedrag voor 'magische' lamp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Er was eens... een arts uit India, die dacht dat hij de magische lamp van Aladdin in handen had. Maar de man werd voor ongeveer 35.000 euro opgelicht.

De goedgelovige man, die in Groot-Brittannië woont, zei in een verklaring dat twee mannen hem in de maling hebben genomen. De arts behandelde de zieke moeder van één van hen in haar huis. Ondertussen werd hij door haar zoon en een andere man bestookt met informatie over de 'magische' lamp, die zou staan voor gezondheid en rijkdom. De mannnen lieten het zelfs lijken alsof er een geest uit kwam aan wie hij zijn wensen kon vertellen, net als in het verhaal van Aladdin. In werkelijkheid lieten ze op dat moment een verklede man binnenkomen. 

Gehersenspoeld

De arts was helemaal overtuigd en wilde de lamp hebben. Samen maakten ze een deal voor ongeveer 35.000 euro. Eenmaal thuis kwam de man erachter dat hij was opgelicht en dat het helemaal geen magische lamp was. De arts deed aangifte en vertelde aan de politie dat hij het gevoel had dat hij gehersenspoeld werd door de mannen met hun indrukwekkende optreden. De politie wist de daders te vinden en kwam erachter dat ze nog meer mensen op deze manier probeerden op te lichten. De lamp is in beslag genomen. Eind goed, al goed.

Anderen lazen ook: Fietsende dief overvalt bank op... slippers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Heel nep
Vind ik

Het eigenlijk best schokkend dat je iemand met die manier bedriegt en ook nog met HEEL veel geld!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps