hoverbike

Man crasht met bemande drone

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

In Dubai is maakte een politieagent wel een heel wilde rondvlucht. Hij maakte een testritje met een speciale drone, maar dat ging niet helemaal goed...

Het ziet er niet naar uit dat we over vijf jaar allemaal op een drone naar school vliegen. De zogenaamde ‘hoverbikes’ bestaan wel, maar zijn nog lang niet veilig genoeg. Dat bleek ook weer toen de politieagent in Dubai er eentje testte.

Oeps, foutje!

In het filmpje hieronder is te zien hoe dat gaat. Hij vliegt ongeveer dertig meter hoog met een Hoversurf S3, maar als de politieagent weer wil landen, verliest hij de controle. De drone komt hard neer en vliegt over de kop. Gelukkig is de bestuurder niet gewond geraakt, maar het scheelde niet veel!

Volgens het bedrijf dat de Hoversurf S3 maakt, ging het om een fout van de bestuurder. De drone kan namelijk helemaal niet dertig meter hoog vliegen, want dan wordt hij onbestuurbaar. Dat heeft de politieagent wel gemerkt.

Toekomst

Ondanks dit ongelukje is het wel de bedoeling dat hulpdiensten zoals de politie en ambulancepersoneel de hoverbikes in de toekomst gaan gebruiken. Met zo’n vliegende drone kunnen ze bijvoorbeeld makkelijker bij ongelukken op drukke plekken komen. Daarom worden de drones momenteel in Dubai getest.

Anderen lazen ook: Youtuber bouwt vliegende fiets.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat is echt pijnlijk Oeps Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps