ANP

Gezin zit jarenlang verstopt in boerderij

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Negen jaar zaten ze verstopt in een boerderij in Drenthe. Een man en zes jongeren. Het gezin, dat deze week door de politie werd ontdekt, zou al die tijd geen contact hebben met de buitenwereld.

Wat is er aan de hand?

Bij het dorp Ruinerwold woonde een vader met zes jongeren (18-25 jaar) in een verscholen boerderij. De politie kwam het gezin maandag op het spoor. Negen jaar lang zouden ze geen contact hebben met de buitenwereld. Sterker nog: het verhaal gaat dat sommige jongeren niet zouden weten dat er nog andere mensen op de wereld bestaan. Het gezin zou voor hun eigen voedsel zorgen.

Hoe zijn de mensen ontdekt?

Daar heeft de oudste van de jongeren voor gezorgd, een man van 25 jaar. Hij zou maandagavond zijn weggelopen van de boerderij. In een café in de buurt vroeg hij vervolgens om hulp. 'Hij had lang haar, droeg oude kleding en had een verwarde blik. Hij zei dat hij nog nooit naar school was geweest en negen jaar niet naar de kapper', vertelt de baas van het café tegen RTV Drenthe. Hij belde daarna meteen de politie.

En hoe nu verder?

De mensen zijn naar een andere plek gebracht en krijgen hulp. Een andere man, de 58-jarige huurder van de boerderij, is door de politie opgepakt. Hij wordt verdacht van vrijheidsberoving. Buurtbewoners hebben verteld dat ze dachten dat deze man alleen in de boerderij woonde, want ze zagen er nooit andere mensen. De politie is nog volop bezig met onderzoek en er zijn nog veel vragen. Want waarom zat het gezin daar verstopt? En waarom werden ze niet gemist toen ze negen jaar geleden opeens 'verdwenen'?

Anderen lazen ook: Ontsnapte gevangene na 10 jaar zelf naar de politie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mening: ik vind dat degene die de 25jarige persoon het goed heeft gedaan om weg te lopen en dat de man gewoon moet meewerken met het onderzoek

Vindt ik ook!

Heel bijzonder en raar

Echt niet normaal en verspilling van tijd!!

Als ik familie zou zijn dan zou ik het wel raar vinden als je ze op eens niet meer ziet. Heeft niemand hen gemist!! Oeps

Apart zeg, niet te geloven! Duimomlaag

Het is zo een vreemd verhaal dat het wel nep lijkt.
Kinderen moeten toch naar school.
En waar is de moeder dan gebleven?
Die zou ze toch ook missen

WAAR WOONT DI GEZIN VOOR UITVOERING

goed gedaan 25 jarige je bent goed bezig

Hoezo heeft niemand ze gemist?! Vraagtzichaf Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps