Foto: EPA

Man wint voor de 14e keer hotdog-eetwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Hou jij ook zo van hotdogs? Amerikaan Joey Chestnut in ieder geval wel. Hij at in tien minuten tijd wel 76 hotdogs, inclusief broodje!

Dat deed Joey tijdens de jaarlijkse hotdog-eetwedstrijd, die wordt al sinds 1916 gehouden ter ere van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Joey heeft zondag zijn eigen wereldrecord verbroken. Vorig jaar werkte hij namelijk 75 broodjes weg. De wedstrijd werd bezocht door wel vijfduizend toeschouwers! 

Veertien keer

Het is de veertiende keer dat Joey de titel wint. Hij won de wedstrijd makkelijk, de nummer twee van de wedstrijd at 'maar' vijftig hotdogs. Bij de vrouwen won Michelle Lesco, zij at in totaal dertig en driekwart broodjes. De winnaars kregen een grote beker en 10.000 dollar.

Burgers, burgers, burgers

Al misselijk geworden van de gedachte aan al dat eten? Wat dacht je van tientallen hamburgers? Zondag werden er namelijk nog veel meer eetwedstrijden gehouden in Amerika, bijvoorbeeld een hamburgerwedstrijd in Washington. Die eindigde dit jaar in een gelijkspel. De twee winnaars aten in tien minuten allebei 34 broodjes hamburger op. Zij delen nu de beker en ruim 4000 dollar prijzengeld.

Anderen lazen ook: 10x de gekste eet-records van Joey Chestnut.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook