Voetbalwedstrijd - Jelle Draper

Manuella kijkt wedstrijd via speciaal scherm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Zo'n 2,4 miljoen mensen hebben gisteravond de voetbalwedstrijd van Oranje tegen Frankrijk gezien, maar Manuella (12) deed dat wel op een heel bijzondere manier.

'Ik heb met een computer van KlasseContact naar de wedstrijd gekeken', vertelt Manuelle enthousiast. 'Dat is een soort videobellen. In het voetbalstadion stond een apparaat waarmee ik met mijn laptop vanuit mijn huis verbinding kon maken. Het apparaat stond in het midden van het stadion en ik kon de camera besturen en inzoomen', legt ze uit.

Lessen volgen

Manuella gebruikt KlasseContact normaal gesproken alleen voor school. 'Dat is omdat ik een ziekte heb aan mijn voeten en daardoor soms niet kan lopen.' Als de Rotterdamse niet naar school gaat, kan ze toch de lessen volgen. Voor het eerst werd het systeem gisteravond buiten een klaslokaal gebruikt. 'Ik vond het heel leuk. Ook voor mijn klasgenoten, want zij waren echt in De Kuip.'

Tweede doelpunt

'Het mooiste moment? Dat vond ik het tweede doelpunt. Ik vind penalty's altijd leuk. Alleen kon ik het doel niet zo goed zien, want er zat iemand voor de camera. Gelukkig kon ik de herhaling nog op televisie terugkijken', lacht Manuella, die ook sprak met oud-voetballer Dirk Kuyt. 'Hij vroeg bijvoorbeeld of ik voetbal leuk vind. Wat ik zei? Ja!'

KlasseContact

Anderen lazen ook: PSV kampioen van Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het ene goed idee.want als ze geen lessen kunnen volgen kunnen ze ook niet leuke dingen doen en zo heb je toch iets wat jij kan doen en het is wel anders dan op tv.

Goed want dan krijgen kinderen met een handicap ook een keer de kans om een voetbal wedstrijd te zien en ook hun grote idool
Oeps Rentweg Duimomhoog Juichen Juichen Duimomlaag Blij Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.