ANP NASA

Marsrobot verzamelt steengruis van mars

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Yes! Goed nieuws van de planeet Mars. Daar is het de marsrobot Perseverance waarschijnlijk gelukt om steengruis te verzamelen. Dat laat ruimtevaartorganisatie NASA weten.

De marsrobot is op mars voor een belangrijke missie. De Perseverance heeft als taak om 20 buisjes steengruis te verzamelen. Deze buisjes worden vervolgens opgehaald door een andere robot en naar de aarde gestuurd. Dat duurt nog ongeveer tien jaar, maar daarna wordt alles onderzocht. Met het steengruis hopen onderzoekers meer te weten te komen over Mars.

Gat boren

Door een gat in een steen te boren komt er steengruis vrij wat de marsrobot opvangt in een buisje. Het was even spannend of dat dit keer zou lukken. De eerste poging van de marsrobot mislukte. Er kwam toen geen gruis terecht in het buisje, waarschijnlijk omdat hij in de verkeerde steen had geboord.

Het is nog niet 100% zeker dat deze missie gelukt is. De marsrobot stuurt foto’s van zijn acties naar de aardbol, maar daarop is het gruis nog niet perfect te zien. Nog even afwachten dus…

Zo ziet de onderkant van de marsrobot eruit:

ANP NASA

Anderen lazen ook: Perseverance geland op Mars: wat onderzoekt-ie?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook