Foto: CvCaam Fotografie

Mats (8) fietst voor een goed doel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Een giga fietstocht reed Mats de afgelopen dagen samen met zijn vader. In drie dagen fietsten ze honderdvijftig kilometer. Dat deden ze om geld op te halen voor het goede doel.

Mats haalde in totaal al ruim 5300 euro op. Hij deed dat voor Stichting Opkikker. Dat goede doel organiseert leuke uitjes voor kinderen die langdurig ziek zijn. 

Zelf ziek 

Het is niet voor niks dat Mats voor Stichting Opkikker wilde fietsen. Vier jaar geleden werd hij namelijk zelf heel erg ziek. Na de waterpokken kreeg hij een hersenontsteking. Hij kon daardoor niet meer lopen, vertelde zijn vader aan EditieNL. Het is dus heel bijzonder dat hij inmiddels weer zo'n lang stuk kan fietsen.

Ambassadeur

In de tijd dat Mats weer opnieuw moest leren lopen en aan het revalideren was, werd er een Opkikkerdag voor hem georganiseerd. Sindsdien is Mats ambassadeur van de stichting en haalt hij vaker geld op voor het goede doel. De actie van Mats om geld te doneren loopt nog steeds.

Wil je ook wat geld geven? Dat kan via deze Tikkie. Overleg eerst wel even met je ouders.

Anderen lazen ook: Suze (10) bakt voor het goede doel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook