Shirt by kids

Matthijs (12) wint Cinekid-filmwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Voor de derde keer organiseerde kinderfilmfestival Cinekid een filmwedstrijd voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar: Shorts by Kids. Matthijs (12) ging met de winst aan de haal.

Om mee te doen aan de wedstrijd moest je zelf aan de slag gaan met een filmcamera. Je mocht alles filmen, zolang het maar met het thema ‘Ik en de wereld om mij heen’ te maken had. 

Juryoordeel

Maandag was het zover: de jury bekeek de beste inzendingen. In die jury zat ook iemand van Kidsweek: Marieke Rikken, die de lesmethode Kidsweek in de Klas maakt. Samen met de andere drie juryleden koos ze uit alle inzendingen de drie allerbeste filmpjes. Het werden die van Matthijs, Luuk en Tygo.

'Matthijs heeft hele mooi beelden gemaakt', vindt Marieke. 'De boodschap in zijn video is duidelijk: de natuur is ontzettend belangrijk.'

Marieke: 'Luuk liet op een leuke manier zien hoe zijn eigen leven eruit ziet. Hij wisselt af: een stukje vloggen, een stukje acteren. Ook zijn moeder en zusje speelden mee in zijn video. Hij had de regie goed in handen!.'

'De video van Tygo had een spannende opbouw', vindt Marieke. 'Daar heeft hij duidelijk goed over nagedacht. Zelfs de kleinste details is hij niet vergeten!.'

Niet verwacht

Dat Matthijs de wedstrijd zou winnen, had-ie zelf eigenlijk niet verwacht. 'Ik kon de filmpjes van mijn tegenstanders van tevoren namelijk niet bekijken', vertelt hij. Aan het einde van de middag vertrok hij trots, én met een echte GoPro in zijn handen, weer naar huis. Zou dit het begin zijn van een filmcarrière?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps