Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt (19) voetbaltalent van het jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Voetballer Matthijs de Ligt (19 jaar) heeft vandaag de Golden Boy Award gewonnen. Dat is een prijs die de Italiaanse sportkrant Tuttosport jaarlijks uitreikt aan het voetbaltalent van het jaar. 

De verdediger én aanvoerder van Ajax is de tweede Nederlander die deze prijs voor grootste talent (tot 21 jaar) in Europa wint. Lionel Messi en Wayne Rooney waren bijvoorbeeld eerder winnaars van de Golden Boy Award.

De winnaar werd dit keer bepaald door 35 voetbaljournalisten uit twintig verschillende Europese landen. Justin Kluivert hoorde ook bij de vijf overgebleven kandidaten. Hij eindigde op de derde plaats. 

Prijzen

Matthijs de Ligt begon met voetballen bij FC Abcoude. Op zijn negende maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van AFC Ajax en in 2015 tekende hij zijn eerste contract bij de Amsterdamse club. De prijs van vandaag is niet de eerste dit jaar. De Ligt was onder andere 'Ajax Talent van het Jaar' en ook de 'Johan Cruijff prijs: Grootste talent van de Eredivisie' ging in 2018 naar hem.

Trots

Op de website van Ajax staat zijn reactie: 'Ik ben heel trots. Als je kijkt naar wie de award allemaal hebben gewonnen in het verleden. Ik kon het eigenlijk niet geloven. Ik kijk tegen heel veel van die spelers op, maar naar Messi toch wel het meest: iedereen weet wat voor invloed hij heeft gehad op het voetbal. Ik ben enorm trots dat ik met hem op hetzelfde lijstje sta.'

Voor de uitreiking van de Golden Boy Award vliegt hij vanavond naar de Italiaanse stad Turijn.

Anderen lazen ook: Roos (11) is boos: Ik wil ook voetballen bij een topclub.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.