Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt (20) voetballer van het jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een feestje gisteravond tijdens het gala 'Voetballer van het Jaar' in Hilversum. Matthijs de Ligt werd gekroond tot Voetballer van het Jaar. Ook andere voetballers stonden in schijnwerpers met een prijs.

Oud-Ajacied Rafael van der Vaart overhandigde Matthijs de Ligt de gouden schoen. Hij kreeg de prijs voor zijn succesvolle seizoen bij Ajax, waarmee hij landskampioen werd.

Niet al te fit

De Ligt speelde afgelopen zondag voor het eerst officieel met zijn nieuwe Italiaanse club Juventus. Volgens de NOS maakte hij in deze wedstrijd tegen Napoli geen sterke indruk. Juventus won wel met 4-3, maar volgens de verslaggever zag de Ligt er niet al te fit uit.

Zelf zei De Ligt daar gisteren over: 'Ik raak niet in de war van zoiets. Ik weet waar ik mee bezig ben en neem alles mee om beter te worden.'

Zilver en brons

Andere prijzen gingen naar Luuk de Jong (de zilveren schoen) en Dusan Tadic (bronzen schoen). Ook Robin van Persie en Arjen Robben stonden in de schijnwerpers. Zij kregen allebei een prijs voor hun indrukwekkende voetbalcarrière. Frenkie de Jong (22) kreeg de prijs voor talent van het jaar.

Anderen lazen ook: Weer een prijs voor Ajax-talent Matthijs de Ligt.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook