Max verstappen wereldkampioen

Max Verstappen wereldkampioen in de Formule 1

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Na een zinderend seizoen is Max Verstappen vanmiddag Formule 1- wereldkampioen geworden. Hij won in een rechtstreeks duel van zijn tegenstander Lewis Hamilton tijdens de grand prix van Abu Dhabi. Het is de allereerste keer dat een Nederlander de wereldtitel pakt! 

Wereldwijd keken fans uit naar de race, die zelden zo spannend was. Dat komt omdat Verstappen en Hamilton aan de start precies 369,5 punten hadden. Het ging dus helemaal gelijk op! Max Verstappen beleefde het beste raceseizoen uit zijn carriére. Sinds zijn 17e jaagt hij al op de titel van wereldkampioen, en nu is dan zijn droom uitgekomen!

Team Redbull vs Team Mercedes

Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Formule 1 dat een Nederlander de race der racen wint. Verstappen duwt met zijn zege Hamilton van de troon. De Britse coureur won de afgelopen 7 jaar maar liefst 6 keer de wereldtitel voor zijn team Mercedes. Nu staat dus Max met team RedBull bovenaan. 

Pas in de laatste ronde kwam Verstappen aan kop

Max Verstappen startte op de eerste positie. Al in de eerste bocht kwam Hamilton aan kop. Het leek er even op dat Verstappen hem meteen weer in kon halen maar die plaats moest hij meteen weer inleveren aan zijn rivaal. Sindsdien reed Hamilton aan kop. Na de eerste keer banden wisselen reed Perez, teamgenoot van Verstappen, aan kop. Net zo lang tot Max Verstappen weer bij was. Toen haalde Lewis Hamilton Perez in. En Verstappen Perez zodat Hamilton weer op nummer 1 kwam en Verstappen op 2. Heel lang leek het er op dat Hamilton de race zou winnen en Verstappen hem niet meer in kon halen. Maar, in de 54e ronde kwam er een safety car op de baan. Dat gebeurt als er een ongeluk is geweest op het circuit. Om de rommel op te ruimen mogen de auto’s minder snel rijden en niet inhalen. Verstappen wisselde nog snel van banden in de hoop in de laatste rondes nog de eerste plek te kunnen bemachtigen. Pas in de laatste ronde mochten ze weer racen en haalde Verstappen Hamilton in om geschiedenis te schrijven als eerste Nederlander die de F1 wereldtitel pakt. 

 

Anderen lazen ook: Quiz: Wat weet jij over Formule 1?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook