McDonald's in Frankrijk stapt over op groentefriet

Frietfans in Frankrijk gewaarschuwd! Op het menu van McDonald's staan de komende vier weken andere frietjes op het menu. Ze gaan daar tijdelijk voor groentefriet. 

McDonald's in Frankrijk stapt over op groentefriet

Bij veel filialen in Frankrijk krijg je de komende weken friet van biet, pastinaak en wortel als je patat bestelt. De normale frietjes zijn even niet te bestellen. Ben je daar geen fan van? Dan moet je dus een par weken geduld hebben.

Betere band met boeren

McDonald's hoopt met deze actie de band met boeren in het land wat te versterken. Ze hebben er namelijk een hoop groente voor besteld. Door 25 telers in Noord-Frankrijk is uiteindelijk ruim 3200 ton aan groenten geteeld. Ook willen ze laten zien dat de bekende frietjes onvervangbaar zijn. 

Bakjes gestolen

De Franse McDonald's kwam begin dit jaar ook al in het nieuws. In januari werd namelijk besloten dat filialen met meer dan twintig zitplekken het eten in herbruikbare bakjes moest serveren. Een milieuvriendelijk plan, dacht de fastfoodketen. Toch zorgde dat ook weer voor problemen. De bakjes werden namelijk gestolen.