Unsplash

McDonalds stopt met plastic rietjes en bekers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Zeg maar gedag tegen de oude vertrouwde McFlurry-beker. De Nederlandse McDonald's gaat de plastic bekers en rietjes vervangen voor papier. Vanaf volgende maand krijg je bij je frisdrank een kartonnen rietje. En dat is goed nieuws!

In Nederland heeft McDonalds 254 restaurants. Nu deze allemaal gaan overstappen op papier, scheelt dat 72.000 kilo plastic per jaar. Dat zijn bijna 100 miljoen rietjes en 17 miljoen McFlurry-deksels! Volgens McDonalds worden die twee producten het meest door mensen in de natuur gegooid. 

Milieu

Het gebruik van papier in plaats van plastic is veel beter voor het milieu. Veel mensen laten hun afval slingeren, waardoor het in de natuur gaat zwerven. Dit ziet er niet mooi uit, maar is ook schadelijk voor dieren. Bijvoorbeeld als het plastic in de zee komt of als dieren het proberen te eten. Natuurorganisaties roepen daarom al jaren dat McDonald's moet stoppen met de plastic rietjes. Ze denken dat dit besluit gaat helpen tegen plastic soep in de zee. 

Het vervangen van de rietjes en de bekers betekent niet dat McDonald's voortaan helemaal vrij is van plastic. Zo blijven de nootjes van de Sundae-ijsjes gewoon in een plastic zakje. Het restaurant hoopt ook dit in de toekomst te veranderen. 

Anderen lazen ook: Fast food restaurant aan huis

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Maar papier word gemaakt van bomen en daardoor moeten bomen weer omgehakt worden dus het is helemaal niet beter

Ja die bomen gaan er ook aan maar ik denk wel dat het iets beter is dan plastic

Ik vind jou stom

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.