Meer bewegen

Meer bewegen op school moet verplicht worden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Niet alleen rennen of voetballen in de pauze, maar ook in de klas moeten kinderen vaker van hun stoel komen om te bewegen. Dat vinden adviseurs van drie organisaties voor onderwijs, sport en gezondheid.

De minister van Onderwijs moet twee keer per dag een half uur bewegen verplicht stellen, voor alle scholen, laten de organisaties weten. Scholen zouden ook moeten zorgen dat leerlingen drie keer per week rek- en strekoefeningen doen voor sterke botten en spieren. En meer bewegen tijdens de lessen zou bijvoorbeeld kunnen met een kort spel of het maken van rekensommen door een bal over te gooien.

Zelfvertrouwen

Want, zeggen de organisaties, bewegen is niet alleen belangrijk om gezond te blijven. Het maakt je ook leniger en handiger, je leert jezelf beter kennen én het geeft je meer zelfvertrouwen. Sporten is daarom net zo belangrijk als taal en rekenen.

Gymzaal

Sommige scholen doen het al goed vinden de adviseurs, maar er zijn ook scholen waar kinderen nog te veel stilzitten. Bijvoorbeeld omdat het lesrooster overvol is, of omdat er geen gymleraar of gymzaal is. De organisaties denken dat als de minister dagelijks bewegen op school verplicht maakt, álle kinderen dezelfde kansen krijgen.

Wil je tips over hoe je meer kunt bewegen, ook na schooltijd? Lees dan: Beweeg jij minstens een uur per dag?

Anderen lazen ook: Deirdre over verplicht sporten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog ik ben te vreeden

Ik vind dat bewegen belangrijk is en dat er meer aandacht aan moet gegeven worden in de klas Juichen

je word er fit van /ik ben dom tok tok tok en nog eens tok

ik vind het leuk om te gymen Duimomhoog

en ik ben het eens dat er langer gym moet zijn

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.