Unicef

Meer dan 1000 doden door orkaan Matthew

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

Haïti is zwaar getroffen door orkaan Matthew. Vorige week raasde hij over het eiland en de schade is enorm. Er zijn volgens schattingen inmiddels meer dan duizend mensen overleden. Tienduizenden huizen zijn verwoest en zo’n 350 duizend mensen hebben dringend hulp nodig. 

Unicef

Unicef

ANP

ANP

Er is een groot tekort aan voedsel en medicijnen. In de opvangkampen waar mensen noodgedwongen wonen is cholera uitgebroken omdat er geen schoon drinkwater is. Dat is een levensgevaarlijke infectieziekte. 

De regering en hulporganisaties zijn druk bezig om mensen te helpen. Met helikopters worden hulpgoederen naar de getroffen gebieden gebracht. Maar na een week zijn nog steeds niet alle plekken bereikt.

Nederland
Ook vanuit Nederland is hulp aangeboden. Zo heeft de Nederlandse regering vandaag een marineschip vanuit Curaçao naar Haïti gestuurd. Aan boord zijn onder anderen artsen, verpleegkundigen en medewerkers van het Rode Kruis.

Verwacht wordt dat het schip over anderhalve dag op Zuid-Haïti aankomt. Daarna wordt zo snel mogelijk een tweede schip gestuurd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

oh nee wat erg dat er doden zijn. hopelijk verwoest de orkaan nederland niet.

ik vind het heel erg wij hebben 1 minuut stilten gedaan #kijk ons kanaal: JBF

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.