Foto: Pixabay

Meer kinderen met ernstig overgewicht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Friet, koekjes en chocola: het is heel lekker, maar te veel ervan kan zorgen voor overgewicht. Julia (8) uit Veenendaal heeft dat en is sinds begin dit jaar bezig om een gezond gewicht te krijgen.

‘Ik had vaak zin om iets lekkers te eten, zoals koekjes en snoep’, vertelt Julia. En daardoor werd ze te zwaar. En dat geldt voor meer kinderen. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek deze week dat in 2018 iets meer kinderen onder de negen jaar ernstig overgewicht hadden dan het jaar ervoor. Onder kinderen van negen tot achttien jaar is die groep gelijk gebleven. Wanneer je extreem overgewicht hebt verschilt per leeftijd. De onderzoekers vergeleken daarvoor het gewicht met de lengte van kinderen. 

Rondjes rennen

Julia krijgt nu hulp van een eetcoach. Ze sport meer en eet gezonder en daar is ze heel blij mee. ‘Ik word nu al minder gepest. Soms noemden ze me dikzak en daar werd ik wel verdrietig van.’ Julia wil nóg meer afvallen, maar eigenlijk heeft ze een heel ander doel. ‘Ik wil rondjes op het strand kunnen rennen zonder buiten adem te zijn. Ik merk nu al dat ik harder kan rennen!’ 
 

In Kidsweek met verschijningsdatum 11 april lees je meer over het verhaal van Julia.

Anderen lazen ook: Kleine kinderen in Europese landen zijn vaker te dik.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps