rookverbod

Meer mensen willen rookverbod op plekken met kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ouders die een sigaretje opsteken in de speeltuin of langs het sportveld. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen dat willen verbieden. Ze willen graag een rookverbod op plekken waar veel kinderen komen.

In totaal vindt zeven op de tien Nederlanders dat roken verboden moet worden op deze plekken. Dat zijn er veel meer dan tien jaar geleden. Meer dan de helft van de Nederlanders wil ook graag een rookverbod in speeltuinen, op middelbare scholen, terrassen en in dierentuinen.

Wetten

Tot nu toe is er nog geen wet die het verbiedt om te roken op plekken waar veel kinderen komen. Toch hebben dierentuinen, grote speeltuinen en sportvelden zelf vaak regels die roken verbieden. Ouders die een sigaret willen roken mogen dit alleen op speciaal aangegeven plekken. In 2020 komt er officieel een wet die roken bij kinderboerderijen en kinderdagverblijven verbiedt.

Wat vind jij? Moet roken verboden worden op plekken waar veel kinderen komen?

Anderen lazen ook: Vera over roken in de auto.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Absoluut rookverbod bij speeltuinen, scholen en sportvelden!

Eens, eigenlijk roken overal verbieden. Anders kunnen kinderen ziek worden van het roken.

Ook graag een verbod op bbq en vuurkorven!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.