Foto: ANP

Meer superrijken in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Nederland heeft er een paar superrijken bij. 45 mensen bezitten nu meer dan een miljard euro. Dat aantal miljardairs was nog nooit zo hoog!

1.000.000.000. Ja, je leest het goed: negen nullen. Zoveel geld hebben 45 mensen in Nederland minstens. Dat onderzocht het tijdschrijft Quote. Zij maakten een lijst van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland. Ze keken hoeveel geld de mensen op hun bank hebben staan en wat al hun huizen, boten en aandelen in bedrijven bij elkaar waard zijn. Dat telden ze bij elkaar op.

Op de lijst

Directeur van biermerk Heineken, Charlene de Carvalho-Heineken (op de foto hierboven), staat al jaren bovenaan die lijst. Zij heeft een vermogen van 13,5 miljard euro. Er zijn ook wat mensen gezakt. TV-baas John de Mol, die veel programma's bedacht, zoals The Voice of Holland en Big Brother, verloor dit jaar driehonderd miljoen euro. Toch heeft hij nog steeds een vermogen van meer dan twee miljard euro. Niks te klagen dus!

Anderen lazen ook: Rihanna is de rijkste.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook