Beeld: Anne Frank Stichting, fotograaf Ray van der Bas

Meer van het Anne Frank-videodagboek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Vandaag begint deel twee van het Anne Frank-videodagboek op YouTube. De serie gaat verder na de arrestatie van Anne Frank. Luna Cruz Perez speelt Anne Frank, die zichzelf filmt, terwijl ze vertelt wat haar overkomt en hoe ze zich voelt.  

Vandaag is het precies 77 jaar geleden dat Anne Frank werd gearresteerd, samen met zeven andere onderduikers en twee helpers. In de nieuwe afleveringen vertelt Anne over haar laatste zes maanden. Ze zat toen gevangen in kampen. 

Beeld: Anne Frank Stichting, fotograaf Ray van der BasLuna Cruz Perez speelt Anne Frank

Anne Frank spelen

Vorig jaar sprak Kidsweek Luna Cruz Perez, voor wie het de eerste grote rol was. Toen ze auditie deed, wist ze nog niet dat het om de hoofdrol ging, vertelde ze. Ze was heel vereerd toen ze die kreeg. 'Ik was altijd al geïnteresseerd in Anne.' Als voorbereiding ging ze naar het Anne Frank Huis, en bekeek ze films en las boeken over Anne. Zoals het dagboek van Anne Frank. 

Beeld: Anne Frank Stichting, fotograaf Ray van der Bas

In de serie komen heftige beelden voor, waarschuwt Anne in de serie. 

Dagboek van Anne Frank

Met de serie willen de makers het verhaal van Anne Frank op een nieuwe manier vertellen. Zo hopen ze meer kinderen en jongeren aan te spreken. 'Niet veel kinderen lezen meer, en het dagboek is best ingewikkeld', zei Luna daarover. 'Daarom moeten kinderen de serie zien. Haar verhaal laat zien hoe vreselijk de oorlog was, voor heel veel mensen. Dat mogen we nooit vergeten.' 

Trailer van seizoen 2 van Anne Frank videodagboek, Na de arrestatie

De eerste aflevering komt vandaag om 17 uur online. De tweede op 6 augustus, en de derde op 9 augustus. Ze duren alle drie zo’n vijftien minuten.  

Anderen lazen ook: Interview met Shai Eschel (16), Margot in de serie.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook