Kat

Meer voedselbanken met voer voor huisdieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Kattenbrokjes, hondenvoer en vogelzaad. Voor mensen met weinig geld is dierenvoer in de supermarkt of dierenwinkel vaak erg duur. Daarom kunnen zij bij de voedselbank gratis eten voor hun huisdier krijgen. Er komen steeds meer van dat soort dierenvoedselbanken bij.

Mensen met weinig geld én een huisdier, kunnen het voer voor dat dier vaak nauwelijks betalen. Maar een hond of kat wegdoen, dat kan bijna niemand. Daarom zijn er speciale voedselbanken waar je gratis honden- en kattenbrokjes kunt krijgen.

De NOS schrijft dat er steeds meer dierenvoedselbanken in Nederland zijn. In 2007 waren het er nog maar vijf en nu zijn het er zo'n veertig. 

Armoede

Volgens de voorzitter van de Stichting Bevordering Huisdierenwelzijnleven zo'n 600.000 huisdieren in armoede. 'En dan tellen we bijvoorbeeld de goudvissen nog niet mee. Dan kom je helemaal op een hoog aantal.' Volgens de stichting zou het goed zijn als je bij de 'normale' voedselbanken ook eten voor dieren kunt krijgen. Op sommige plekken gebeurt dat al, maar het organiseren ervan is lastig.

Anderen lazen ook: Knuffelregen voor kinderen Sophia Kinderziekenhuis.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook