anp

Meerdere slachtoffers bij schietpartij in Utrecht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

In Utrecht zijn vanmorgen meerdere slachtoffers gevallen toen een man in een tram begon te schieten. De verdachte van de schietpartij is vanavond gearresteerd.

Rond 10:45 uur werden meerdere schoten gelost in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. De gemeente Utrecht liet weten dat bij de schietpartij drie doden zijn gevallen. Daarnaast zijn er vijf slachtoffers gewond naar het ziekenhuis gebracht. 

Veel kinderen in Utrecht moesten voor de veiligheid tot het einde van de middag op hun school blijven. Stations en moskeeën werden extra bewaakt.

Persconferentie 

‘Ons land is op dit moment opgeschrikt door een aanslag in Utrecht’, zei premier Rutte vandaag tijdens een speciale persconferentie. ‘Een daad van terreur is een aanval op onze open en tolerante samenleving.’ 

Aanhouding

Een man (37 jaar) die verdacht wordt van de schietpartij is vanavond door de politie in Utrecht gearresteerd. Waarom de man ging schieten is nog onbekend. Dat gaat de politie nu onderzoeken.

Hier kun je lezen wat je kunt doen als je schrikt van naar nieuws.

 Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat erg ik hoorde het op de radio

Ik leef mee met de slachtoffers en familie

Ik vind het niet kunnen

Ik vind het ook niet kunnen

O.M.G. Dat vind ik niet kunnen.

Rutte je moet niet praten maar het oplossen

Wat erg, wie doet er nou zoiets?

Oeps Oeps ik vind het echt heel naar voor de familie’s die erbij

Ik vind het raar dat iemand zo iets doet! Vraagtzichaf

Ik vind het echt niet kunnen toen ik thuis kwam hoorde ik dat mijn opa en oma binnen moesten blijven omdat er een aanslag was gewest vlak bij hun huis

Ik vind het heel zielig en het kan niet

Ik vind het echt niet kunnen,toen ik thuis kwam hoorde ik dat mijn op en oma thuis moesten blijven en de deur niet uit mochten.in Nederland word er bijna nooit een aanslag gepleegd een dan gebeurt het ook nog eens zo dicht bij het huis van mijn opa en oma.

Heel erg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.