Foto: Mees

Mees wint fotowedstrijd van WNF

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Mees (12) uit Amersfoort is boos. Hij vindt dat er te veel dieren worden doodgereden door automobilisten. Hij maakte een foto van een aangereden eekhoorn en won de WNF Kids Award.

Nee, de eekhoorn op de foto doet geen dutje, maar is aangereden. Mees vond dat zo erg, dat hij het beestje op de foto zette. Die noemde hij: Autoweg, eekhoorn weg. Hij stuurde de foto in voor de fotowedstrijd van het Wereld Natuur Fonds en won de Kids Award. 'Ik heb gewonnen omdat mijn foto een verhaal vertelt. Ik ben boos op alle automobilisten omdat er te veel dieren worden doodgereden. Ik wil dat er meer mensen op de fiets gaan', vertelt Mees. 

eekhoornDe foto van Mees

Lang wachten voor de foto

Mees heeft een half uur in het gras gezeten om dé perfecte foto te maken. 'Ik wachtte tot er een mooie auto voorbij kwam. Geel vind ik heel mooi, omdat het bij de bloemetjes past', vertelt hij. Meest fotografeert al langer. 'Ik houd heel erg van natuur en zet vaker dieren op de foto.'

Tips

Wil je ook foto's van dieren maken? Dan heeft Mees nog wel wat tips: 'Dieren vind je meestal vroeg in de ochtend en laat in de middag. Om niet op te vallen kun je groene kleding dragen.'

WNF Kids Award

Mees won een beker van, hoe kan het ook anders, een fototoestel. Hij was wel een beetje zenuwachtig toen hij het podium op moest om zijn prijs in ontvangst te nemen. 'Ik moest ook een verhaaltje vertellen. Ik vertelde waarom ik de foto heb gemaakt.' Mees weet ook al wat hij later wil worden: 'Natuurfotograaf natuurlijk'. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: De winnaars van de National Geographic Fotowedstrijd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat is zielig oome jooman

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.