Taghi

Meest gezochte misdadiger van Nederland gearresteerd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

De Nederlandse politie vertelde gisteren dat in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, Ridouan T. is gearresteerd. Hij is één van de meest gezochte boeven van Nederland.

Ridouan T. (41) zou als baas van een criminele bende verantwoordelijk zijn voor misdaden zoals drugshandel, geweld en moord. Hij zou anderen opdracht gegeven hebben om vijf mensen te doden. 

Rechtszaak

In september werd in Amsterdam op straat een man doodgeschoten die advocaat was in een grote rechtszaak rondom Ridouan T. De advocaat hielp iemand die tégen de criminele bende wilde getuigen. 

Bij de rechtszaak kwam Ridouan T. zelf nooit opdagen. Hij hield zich schuil. In 2018 loofde de politie een beloning van honderdduizend euro uit voor degene die een tip kon geven over zijn verblijfplaats.

Dubai

Dag en nacht werkten zo'n honderd politiemensen aan de zaak. In oktober kwamen ze Ridouan T. op het spoor. Hij zou in Dubai zitten. Daar werd hij gisteren inderdaad aangehouden in een huis. Wanneer hij naar Nederland wordt gebracht is nog onbekend. 

Het tipgeld wordt trouwens niet uitbetaald, want de politie kwam er zelf achter waar Ridouan T. was.

Anderen lazen ook: Willem Holleeder krijgt levenslange celstraf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vindt dat niet leuk

Ik heb nog nooit van hem gehoord,Maar het is goed dat hij is opgepakt. Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.